OBLAKI

Datum: 1. september, 2018 - 2. september, 2018
Ura: 10.00 - 17.00

mentor: Rok Pahor

Delavnico je zasnoval industrijski oblikovalec in intermedijski umetnik Tilen Sepič, tokrat pa jo vodi Rok Pahor, restavrator, fotograf, potapljač. Vodi fotografske tečaje, organizira tekmovanja in campuse za začetnike. Iz naravnih materialov ustvarja manjše skulpture, unikatna svetila, pohištvo in različne dekoracije.

Udeleženci v uvodnem delu raziskujejo medsebojno učinkovanje različnih svetil in materialov, nato pa se posvetijo izdelavi svetlobnih objektov, ki s svojo teksturo in difuzno svetlobo simulirajo oblake. Delavnica je namenjena starejšim od 14. let. Nastali objekti bodo na ogled na Ljubljanski ulici.

Med 7. in 29. septembrom 2018 se bo Izola prelevila v prizorišče potujoče edicije festivala Svetlobna gverila z naslovom RE:Akcija. Obeta se serija svetlobnih postavitev slovenskih in tujih umetnikov, s pomočjo katerih se bo mestno središče spremenilo v domišljijski prostor, poln vizualnih pripovedi.  Ob boku starejših del, ki so bila ustvarjena za prejšnje edicije festivala v Ljubljani, si boste v Izoli lahko ogledali še vrsto novih produkcij.

Ker festival želi spodbujati ustvarjalnost med obiskovalci, so vam na voljo tudi številne brezplačne delavnice. Izdelki, ki jih boste ustvarili s pomočjo mentorjev, bodo zaživeli v sklopu festivala.

Z vami že 50 let

Naša družina ima z oddajo apartmajev že več kot 50 let izkušenj, zato bomo vaši gostitelji z dolgoletno tradicijo.

Vse je začelo, ko je naša stara mama začela gostiti prve goste v letu 1964. To so bile družine iz Avstrije in takrat še Čehoslovaške!

In da, res je bilo dobesedno kot se marsikje navaja še danes: Zimmer frei. Kar je pomenilo, da je v poletnem času določeno sobo v hiši, namenila oddaji gostom. Nekako samoumevno je bilo, da so si takrat delili kopalnico. Pa tudi kakšnega zajtrka za goste, stari mami ni bilo prav nič težko pripraviti.

Ostale novice

Najem apartmaja v Izoli
Pošljite povpraševanje