Vabljeni na zadnji dogodek Pomol okusov, tokrat boste lahko izbirali med pestro ponudbo: Pedočov, craft piva, penečih vin, sardel, tartufov, macaronsov, pršuta, suši, domača vina, ostrige in še mnogo tega.

 

Posadka V. Pomola okusov tokrat v sestavi:

Altroké
Že na daleč jih prepoznate po veliki iz katere diši po pedočih, postrežejo tudi s tortelini, ki se preden pridejo na krožnik, v kolutu parmezana odenejo v sirno omako.

Batasta - gostujoča stojnica
Testenine iz štajerskega sladkega krompirja, leta 2021 pa so v oddaji Štartaj Slovenija prejele naziv Hit produkt leta 2021. Bravo za trajnost in inovativnost!

Biradiski
Ljubitelji craft piva in dobre glasbe. Craft daje prednost kvaliteti nad kvantiteto, govori o izdelanih hmeljnih zvarkih in ne proizvedenih.

De Grassi aperitivo bar
Eleganca in svežina se skriva v kozarcu Chandon garden spritza; mešanici vrhunskega penečega vina Chandon, grenkega likerja z izvlečkom pomarančne lupinice in dišavnic.

Di Kappa tartufi
Kakovostno meso in izvrstna tuna sta v družbi lističev tartufov zmagovalna gurmanska kombinacija! Za brezmesne jedce pa se vedno najde tudi kakšna paštica s tartufato.

Gostilna Bujol
Bujol je pojem tradicionalne istrske morske kulinarike, kjer krono nosi sardela, mesto na krožniku pa najdejo tudi druge enostavne jedi. Ponudba je vedno presenečenje, pospremljena pa z veliko dobre volje.

Gostilna pri Tinetu
Stojnica s kančkom retro pridiha nudi specialitete iz »zelenega žar jajca« (Green egg žar), ki običajno pristanejo v gurmanskem sendviču, zadiši pa tudi po morju in domačih testeninah.

Fogy tartufi
Na Pomolu je tudi Guinessov rekorder. To je z najtežjim belim tartufom leta 2015 uspelo Miranu iz Fogy Tartufi. Pojdite za »nosom« do velike posode, v kateri se pripravljajo omamne testenine s tartufi.

Limoni Šik
»Pit-stop« na najbolj pisani stojnici vas bo navdušil z domačimi likerji, med katerimi je prvak Limoni Šik iz neškropljenih limon sončne obale Amalfija, družbo pa mu delajo še Oranži, Meloni in Lubi.

Kulturno in turistično društvo Šparžin
Kulturno in turistično društvo Šparžin je pojem za najboljše fritle. Za vse željne spoznavanja pristnih istrskih okusov pripravljajo tudi ostale domače jedi; krepke, enostavne, a tako zelo okusne.

Kavarna Zvon
Kavarna Zvon je zagotovo najslajši postanek, kjer na sladkosnede čakajo živobarvni macaronsi, prefinjene sladice, osvežite pa se lahko tudi z limonado ali igrivimi »bubble tea«.

Memon prosciutto e vino cf
Memon prosciutto e vino cf združuje ljubezen do vrhunskih pršutov in vin. Z nožem v roki in širokim nasmehom vam Zoran pokaže, da je v »fetki« pršuta pravo bogastvo okusov in dediščine.

Nori sushi
Nori sushi je za drzne! Sushi dvojec, Paolina in Marinka, prinaša svežino, divje kombinacije okusov in sestavin. Tokrat za vas pripravljata sushi dog s tuno ali rakovico.

Santomas
Vzgajajo predvsem istrsko malvazijo in refošk, med ostalimi sortami pa naštejejo še merlot, cabernet sauvignon in syrah. Njihova vina redno prejemajo nagrade med katerimi je tudi Decanter.

Vina Brič
Posestvo Vina Brič leži nad krajinskim parkom Dragonja in se ukvarja z eko vinogradništvom in vinarstvom. Na Pomolu vas bo sprejel nasmejani Karlo in vas popeljal v njihovo vinsko zgodbo.

Sparkling oysters
Prepričali vas bodo s prefinjeno kombinacijo ostrig z različnimi omakami in vam pomagali izbrati penino za vaš okus. Pri njih vas čaka svež in drugačen okus po morju, kot smo ga običajno vajeni v Izoli.

Vina Božič
Tradicija Vin Božič sega v leto 1902. Na 10.000 hektarjih na sonaraven način vzgajajo predvsem refošk in malvazijo, poleg avtohtonih sort še sivi pinot, merlot, cabernet sauvignon in staro istrsko sorto maločrn.

Vina Markovič
Družinski vinogradi se nahajajo na sončni strani hriba in iz čudovite lokacije gledajo na Izolo. Njihova stojnica na Pomolu okusov pa poleg vinskega postanka nudi še pravi »good mood«.

Novice z Izole

  • Po Izoli vozi turistični vlakec

    Vlakec vozi ob sobotah in nedeljah, prva vožnja se prične ob 9:00 na postajališču pred Turistično informacijskim centrom (Sončno nabrežje). Od tod...

  • Rezervacije za poletno sezono 2024

    Cenjeni gosti, obveščamo vas, da smo odprli rezervacije za poletno sezono 2024. Rezervirajte svoj apartma še po lanskih cenah in si zagotovite dober...

Najem apartmaja v Izoli


Apartmaje v Izoli oddamo, lahko le za kratek oddih ali pa za kvaliteten tedenski popust.
Naši apartmaji v Izoli so v celoti prenovljeni in namenjeni kvalitetnemu preživljanju vaših počitnic. Proste termine lahko takoj preverite s klikom na želeni apartma.
Vsak naš apartma ima objavljen in ažuriran koledar z označenimi zasedeni dnevi.
Bivanje lahko poračunate z vašimi turističnimi boni tudi v letu 2021. Za več informacij smo vedno na voljo na objavljenem mailu ali telefonu.
Rezervirajte svoj termin pred začetkom sezone, akontacijo v višini 30% vam v primeru višje sile v celoti povrnemo.