Z letošnjo poletno sezono Istra ponuja novo storitev za potnike. Gre za ladijske prevoze na relaciji Ankaran – Koper – Izola – Piran, ki bodo za potnike brezplačni in bodo potekali ob sobotah in nedeljah, tako dopoldan kot popoldan. Ladja bo opremljena tudi z nosilci za kolesa.
Brezplačni ladijski prevozi so pilotna aktivnost projekta CROSSMOBY, program sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014-2020, katerega partner je Regionalni razvojni center Koper.

Preberi več

Hišni ljubljenčki dobrodošli v treh apartmajih

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeId1e689366c0

Z veseljem sprejmemo vaše štirinožne prijatelje, če nam lahko zagotovite, da gre za socializirane, vzgojene in za okolico nemoteče živali. Sprejemo jih lahko v Prešernovem, Jagodnem in apartmaju na Trinkovi.

Še nekaj koristnih informacij:

Ali ste vedeli, da je v Izoli košček obale rezerviran in namenjen kopanju samo vaših štirinožnih prijateljev.

Ta lokacija se nahaja naprej od Izolskega rta (Svetilnik), mimo plaže slepih in slabovidnih, malo naprej od plaže "Šanpjera"

Na Obali je sicer na voljo še nekaj "skritih" kotičkov na t.i. divjih plažah, kjer prisotnost psov ni izrecno prepovedana, recimo na Belih skalah, Debelem rtiču, Pod Belvederjem, na plaži za punto v Piranu, na divji plaži v Strunjanu, delu plaže v Fiesi in seveda "na skalah" med Koprom in Izolo (Molet).

V Izoli je leta 2012 zaživela t.i. "pasja plaža" oziroma kopališče, kjer se lahko kopajo tudi psi. Območje je urejeno desno od obalnega zidu v smeri bivšega Delamarisa, s tablo so ga že lani ustrezno označili.

 

Z našo "jahto" lovimo kite, iščemo zaklade in preplujemo celotno slovensko morje. In to vse v enem dnevu!

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeId7b3cb14f92

Rezervacije v naprej so koristne, a zgolj informativne, saj je na morju vse odvisno od vremena.

Z uprave za pomorstvo so nam sporočili, da bodo tudi letošnjo sezono poostreno nadzirali in kaznovali lastnike plovil, kateri se ne bodo držali pomorskega zakonika, po katerem lahko plovila, ki plovejo v obalnem morju, razen čolnov na vesla, plujejo oddaljeni od obale najmanj: ladje 300 metrov; čolni, ki glisirajo 250 metrov; ostali 200 metrov.

Če ladje, čolni in drugi plovni objekti, ki plovejo v obalnem morju ne spoštujejo predpisa o obvezni oddaljenosti od obale (77. člen), je globa od 400€ do 800€. Prijetno plovbo.

Ste že prevozili slovensko obalo po dolgem in počez, po cesti z vetrom v laseh?

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeId76d90d39cd

In zakaj se ne bi popestrili poletne avanture tudi vi? Pri nas najamete skuter, čelado na glavo in zviz. Seveda gre tudi v dvoje. Najem skuterja le za goste naših apartmajev.

 
  • model skuterja: Kitajc
  • motor: 4 taktni
  • potovalna in v resnici tudi maximalna hitrost: 45 km/h
  • registriran za: 2 osebi
  • oprema: 2 x čelada
  • Cena: 35 eur/dan (več dni, cena po dogovoru)
Pogoj za najem je dokument o ustrezni usposobljenosti za vožnjo kolesa z motorjem in kavcija. Najem skuterja rezerviran samo za goste naših apartmajev.
 

Našim gostom omogočamo uporabo koles: žensko kolo Matrix City bike (21 prestav), moško kolo Mountain bike(18 prestav)

*obvezna uporaba priložene varnostne zaklepnice

Cena najema kolesa: po dogovoru za več dni

Lušten izlet do Sečoveljskih solin je lahko vožnja po Parenzani. Več na http://www.parenzana.net/si

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeIdbd2ac95d0c

Zanimivost: Parenzana je speljana po trasi stare avstroogrske ozkotirne železnice, zgrajene pred 100 leti in je povezovala Trst s Porečom. Parenzana je italijansko ime za Poreč. Ideja po izgradnji železnice, se je pojavila že nekje leta 1880, vendar je zaradi financiranja prišlo do realizacije šele leta 1898. Prvi potniki so se po Parenzani zapeljali 1. aprila 1902. Proga je bila dolga 122 kilometrov. Največja hitrost vlaka je bila 31 km/h in je od Trsta do Poreča vlak vozil dobrih sedem ur.

V kolikor boste nastanjeni v naših apartmajih boste zelo verjetno naleteli na katero od prikazanih spominkov, ki nam krasijo stene.

Kriva je naša najstarejša družinska umetnica Jelka, ki izdeluje slike iz morskih naplavin na nivoju. V kolikor vam je kakšna slika všeč ne oklevajte in jo čimprej naročite, vse slike so unikatno delo.

Morski motiv 20x20

Slike so okvirne velikosti cca 20 cm x 20 cm, nekatere imajo ozadje ali okvir, spet druge so prosto stoječe.oz 

Cena na kos je 20 EUR.

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeId637f427280

 

Jadrnice 20x30

Slike so okvirne velikosti cca 20 cm x 30 cm, različni motivi, z okvirjem ali brez.

Cena na kos je 35 EUR.

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeId5d6022b089

 

Ribe 30x40

Slike so ne točne velikosti nekje 30 cm x 40 cm-možna odstopanja od izdelka do izdelka, različni motivi, z okvirjem ali brez.

Cena na izdelek je 30 EUR oz. cene po dogovoru.

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeId7f58142073

 

Barke in ostalo

Slike so ne točne velikosti tudi do 60 cm dolžine, možna odstopanja od izdelka do izdelka, različni motivi.

Cena na izdelek je 30 EUR oz. cene po dogovoru.

View the embedded image gallery online at:
https://www.apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba#sigFreeId54c72a5b84

Z vami že 50 let

Naša družina ima z oddajo apartmajev že več kot 50 let izkušenj, zato bomo vaši gostitelji z dolgoletno tradicijo.

Vse je začelo, ko je naša stara mama začela gostiti prve goste v letu 1964. To so bile družine iz Avstrije in takrat še Čehoslovaške!

In da, res je bilo dobesedno kot se marsikje navaja še danes: Zimmer frei. Kar je pomenilo, da je v poletnem času določeno sobo v hiši, namenila oddaji gostom. Nekako samoumevno je bilo, da so si takrat delili kopalnico. Pa tudi kakšnega zajtrka za goste, stari mami ni bilo prav nič težko pripraviti.

Novice z Izole

Unikatni izdelki v naših apartmajih

Goste naših apartmajev v Izoli obveščamo, da so na stenah apartmajev izobešeni unikatni umetniški izdelki iz morskih naplavin. Izdelke je možno tudi kupiti, različni izdelki se nahajajo v različnih apartmajih, galerija izdelkov je dostopna na podstrani: apartma-izola.si/sl/dodatna-ponudba/spominki

Najem apartmaja v Izoli

Apartmaje v Izoli oddamo, lahko le za kratek oddih ali pa za kvaliteten tedenski popust. Naši apartmaji v Izoli so v celoti prenovljeni in namenjeni kvalitetnemu preživljanju vaših počitnic. Proste termine lahko takoj preverite s klikom na želeni apartma. Vsak naš apartma ima objavljen in ažuriran koledar z označenimi zasedeni dnevi. Za več informacij smo vedno na voljo na objavljenem mailu ali telefonu. Rezervirajte svoj termin pred začetkom sezone, akontacijo v višini 30% vam v primeru višje sile v celoti povrnemo.