Trenutna last minute ponudba (15/09/2023) apartmajev:

 • apartma Kondor od 15. – 22. september 2023, paket 5x nočitev s 25% po last minute ceni 357 EUR.

Rezervirajte direktno pri sobodajalcih, bo vedno ceneje.

V soboto se ponovno družimo na Pomolu okusov! Pričnemo ob 11. uri in se družimo vse do 22. ure. Za kosilo in večerjo vam tako ni treba skrbeti, saj vas na Pomolu okusov čaka bogata ponuba ponudba ribjih in mesnih jedi v spremljavi lokalnih vin. Del "pomolske" ponudbe bo tokrat prvič tudi stojnica z vegetarijansko in vegansko kuhinjo.

Sardela pa bo v gostilnah in restavracijah kraljevala dva tedna, poleg enkratnega dogodka Pomol okusov, pa bodo med 15. septembrom in 1. oktobrom v Izoli še Dnevi kraljice sardele. Teh se lahko udeležite, če obiščete eno izmed 16 izolskih gostiln ali restavracij, ki sodelujejo v tokratnih kulinaričnih dnevih.

Prizadetim v poplavah lahko najbolj pomagate z vašimi rokami in prostovoljstvom. Če to ni mogoče pa iz domačega fotelja s skupnim nakazilom 30 EUR na spodnje naslove:

 • Rdeči križ:
 • nakazilo na TRR: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, SI56 0310 0123 4567 891 — sklic: 00 96875, namen: Ujma 2023, koda namena: CHAR, znesek 10 EUR
 • Zveza prijateljev mladine:
 • nakazilo na TRR: Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljan, SI56 6100 0000 3512 232 — sklic: SI00 245021, namen: neurje, koda: CHAR, znesek 10 EUR
 • Slovenska filantropija:
 • nakazilo na TRR: Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana, SI56 0201 4025 8581 012 — sklic: SI00 202308, namen: PROSTOVOLJSKA POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH, koda namena: CHAR, znesek 10 EUR

Z velikim veseljem z vami delimo tudi novico, da imamo tudi v Izoli prvo restavracijo, ki je prejela trajnostni znak Green Key. Prav restavracija Hotela Marina, ki je bila leta 2021 prvič nagrajena z Michelinovim priporočilom za inovativno in trajnostno gastronomijo, se ponaša tudi z nagrado Gault&Millau, je ta mesec prejela trajnostni znak Green Key.

S prejemom znaka Green Key, ki je vodilni okoljski certifikat za turistične obrate, je postala prva restavracija v Izoli nagrajena za okoljska prizadevanja. Več na -->kllik<--

Vsako mesto hrani kakšno še neodkrito skrivnost. Vsi jih imamo radi. V Izoli, mestu, ki slovi po dobrih ribah, vinu in prijaznih domačinih, je globoko zakopana ena, že nekoliko pozabljena, ki jo boste skušali odkriti tudi vi. Na popotovanje vas bo povsem digitalno odpeljal skrivni spremljevalec, izolski vodič in nevidni prijatelj. 

A pustolovska pot do razkritja pozabljene izolske skrivnosti ne bo enostavna. Najprej se boste morali prebiti skozi različne izzive – uganke, premetanke, rebuse, preizkusili boste svoje pogajalske spretnosti pa tudi fotogeničnost. Prek vsakega izziva boste odkrivali delček izolske skrivnosti in zgodb, ki jih pripoveduje mestno jedro. Do konca popotovanja se boste prebili samo tisti najbolj vztrajni in radovedni.

-->smo vzbudili zanimanje, klik za več info <--

Konec meseca bo zaznamovan še z eno mednarodno prireditvijo, ki bo v Izolo pripeljala 67 vinarjev iz 9 držav. Tradicionalni festival oranžnih vin Orange Wine Festival bo obiskovalce navdušil z več kot z več kot 200 vini.

Točen datum: 28/04/23

LOKACIJA: Manziolijev trg in Manziolijeva palača

URA: 14:00 - 21:00

VSTOPNINA: 50 €

Nakup vstopnic in več informacij na spletni strani: https://www.visitizola.com/dogodki/orange-wine-festival

Občinski svet je soglasno sprejel zvišanje turistične takse iz 2,00 € na 2,50 na osebo na dan. Sprememba prične veljati s 1. 6. 2023. Namen občine je bil poenotiti višino turistične takse na nivoju vseh štirih občin Slovenske Istre.

Vir: Turistično združenje Izola

Ledeni otok vabi tudi v prvem mesecu novega leta, ko bo ob koncih tedna park Pietro Coppo gostil glasbene izvajalce s pričetkom ob 19. uri in nedeljske otroške predstave ob 17. uri.

 • V prvem tednu ne zamudite nastopov skupin Why Not, ZOX-S in Dua Nice Pirce ter gledališke predstave Potujoči cirkus Nerodne Avguštine. 
 • V predzadnjem tednu se bodo zvrstili nastopi Lapsus trio & Natalija Trumpej, Luigi & band ter predstava za otroke Sirkec, Sirkec.
 • Techno Viking, Duo Accordon in Boom Baby bodo popestrili dogajanje zaključnega tedna. 

Vir: https://www.visitizola.com/dozivetja/zima-na-ledenem-otoku

Vsem gostom, tako rednim kot tistim, ki še prihajate v Izolo, želimo eno sočno, okusno in ravno prav začinjeno novo leto.

Naj bo morje ravno prav hladno in kristalno čisto, naj se ponovno oglasijo delfini, pa jate brancinov in kakšen kit!

Vse dobro,

familija Leban

Cenjeni gosti in ljubitelji morja, obveščamo vas, da odpiramo koledarje za rezervacije naših apartmajev v poletni sezoni 2023. Termini se že polnejo zato rezervirajte prej, da bo dopust brez skrbi!

Obvestili so nas, da bo tudi v letošnjem letu možno s katamaranom potovati iz Pirana v Benetke. V Istro se vrača katamaran SAN PAWL in z izleti v Benetke začnejo že 29.04.2022.

Predsezonsko prodajo začenjajo z 20% popustom na zgodnje rezervacije, katere lahko tudi vi izkoristite pri prijavi potnikov. Več na spletni strani Benetke.com, kjer bodo objavljali vse morebitne akcije in popuste.

Izola je nedvomno tudi kulinarična destinacija, kar potrjujejo tudi Michelinova priporočila, ki se, poleg zvezdic, podeljujejo že tretje leto.

Izdaja Michelinovega vodnika Slovenije, ki združuje kar 58 restavracij, državi utrjuje mesto na gastronomskem zemljevidu. Dve zvezdici je ponovno ohranila Hiša Franko kuharske mojstrice Ane Roš, medtem ko je eno zvezdico prejelo devet restavracij. Nagrado visoke kulinarike ovrednotene z eno zvezdico si je letos zaslužila tudi prva restavracija v Slovenski Istri, in sicer restavracija COB chefa Filipa Matjaža.

Iz osrčja Izole pa Michelinovi inšpektorji usmerjajo na slikovito izolsko podeželje, kjer v idiličnem ambientu Hiše Torkla s prelepim pogledom na vas Korte razvaja chef Sebastjan Kovačič. Peka na žaru je doživetje predvsem za vse mesne gurmanske navdušence, vsekakor pa ob obisku restavracije na svoj račun pridejo tudi ljubitelji ostalih okusov.

Vir: https://sl-si.facebook.com/VisitIzola/

Februarski dogodki v Izoli med drugimi tudi:

 • Festival: Refuscus Mundi - Vse o refošku - 11.02.
 • Koncert: Juicy Pussy in De Peachkis - 17.02.
 • Predstavitev knjige: Rex, mit iz plitvine  -  24.02.
 • Stand-up komedija: Zbogom korona, mi gremo na dopust - 25.02.

Novice z Izole

 • Ponudba v zadnjem hipu

  Trenutna last minute ponudba (15/09/2023) apartmajev: apartma Kondor od 15. – 22. september 2023, paket 5x nočitev s 25% po last minute ceni 357...

 • Pomol okusov in Dnevi kraljice Sardele

  V soboto se ponovno družimo na Pomolu okusov! Pričnemo ob 11. uri in se družimo vse do 22. ure. Za kosilo in večerjo vam tako ni treba skrbeti, saj...

Najem apartmaja v Izoli


Apartmaje v Izoli oddamo, lahko le za kratek oddih ali pa za kvaliteten tedenski popust.
Naši apartmaji v Izoli so v celoti prenovljeni in namenjeni kvalitetnemu preživljanju vaših počitnic. Proste termine lahko takoj preverite s klikom na želeni apartma.
Vsak naš apartma ima objavljen in ažuriran koledar z označenimi zasedeni dnevi.
Bivanje lahko poračunate z vašimi turističnimi boni tudi v letu 2021. Za več informacij smo vedno na voljo na objavljenem mailu ali telefonu.
Rezervirajte svoj termin pred začetkom sezone, akontacijo v višini 30% vam v primeru višje sile v celoti povrnemo.