Trenutna last minute ponudba (15/09/2023) apartmajev:
- apartma Kondor od 15. – 22. september 2023, paket 5x nočitev s 25% po last minute ceni 357 EUR.
Rezervirajte direktno pri sobodajalcih, bo vedno ceneje.
Trenutna last minute ponudba (15/09/2023) apartmajev:
Rezervirajte direktno pri sobodajalcih, bo vedno ceneje.
V soboto se ponovno družimo na Pomolu okusov! Pričnemo ob 11. uri in se družimo vse do 22. ure. Za kosilo in večerjo vam tako ni treba skrbeti, saj vas na Pomolu okusov čaka bogata ponuba ponudba ribjih in mesnih jedi v spremljavi lokalnih vin. Del "pomolske" ponudbe bo tokrat prvič tudi stojnica z vegetarijansko in vegansko kuhinjo.
Sardela pa bo v gostilnah in restavracijah kraljevala dva tedna, poleg enkratnega dogodka Pomol okusov, pa bodo med 15. septembrom in 1. oktobrom v Izoli še Dnevi kraljice sardele. Teh se lahko udeležite, če obiščete eno izmed 16 izolskih gostiln ali restavracij, ki sodelujejo v tokratnih kulinaričnih dnevih.
Prizadetim v poplavah lahko najbolj pomagate z vašimi rokami in prostovoljstvom. Če to ni mogoče pa iz domačega fotelja s skupnim nakazilom 30 EUR na spodnje naslove:
Vlakec vozi vsak dan med 9.00 in 18.00, vožnja traja eno uro.
Cena povratne (krožne) vozovnice je 6,00 € za odrasle in 4,00 € za otroke.
Iščete apartma v Izoli za čas poletne sezone, preverite našo ponudbo apartmajev na različnih lokacijah in pravočasno rezervirajte svojega, saj se termini hitro polnejo!
Vsi apartmaji so objavljeni na https://www.apartma-izola.si/sl/apartma-v-izoli, k vsakemu pa smo dodali tudi koledar zasedenosti.
Vabljeni v Izolo!
Z velikim veseljem z vami delimo tudi novico, da imamo tudi v Izoli prvo restavracijo, ki je prejela trajnostni znak Green Key. Prav restavracija Hotela Marina, ki je bila leta 2021 prvič nagrajena z Michelinovim priporočilom za inovativno in trajnostno gastronomijo, se ponaša tudi z nagrado Gault&Millau, je ta mesec prejela trajnostni znak Green Key.
S prejemom znaka Green Key, ki je vodilni okoljski certifikat za turistične obrate, je postala prva restavracija v Izoli nagrajena za okoljska prizadevanja. Več na -->kllik<--
V petek, 19. maja, se v izolskih gostilnah in restavracijah začnejo Dnevi domačih pedočev. Tematski dnevi, ki bodo trajali do 4. junija, so eden od načinov promoviranja lokalne kulinarike in tipičnih surovin iz neposrednega okolja. Več na spletni strani TIC Izola: www.visitizola.com/okusi/dnevi-domacih-pedocev
Vsako mesto hrani kakšno še neodkrito skrivnost. Vsi jih imamo radi. V Izoli, mestu, ki slovi po dobrih ribah, vinu in prijaznih domačinih, je globoko zakopana ena, že nekoliko pozabljena, ki jo boste skušali odkriti tudi vi. Na popotovanje vas bo povsem digitalno odpeljal skrivni spremljevalec, izolski vodič in nevidni prijatelj.
A pustolovska pot do razkritja pozabljene izolske skrivnosti ne bo enostavna. Najprej se boste morali prebiti skozi različne izzive – uganke, premetanke, rebuse, preizkusili boste svoje pogajalske spretnosti pa tudi fotogeničnost. Prek vsakega izziva boste odkrivali delček izolske skrivnosti in zgodb, ki jih pripoveduje mestno jedro. Do konca popotovanja se boste prebili samo tisti najbolj vztrajni in radovedni.
Mi smo šli na ziher in obiskali Igorja v Ljubljani. Ker gre za preverjeno podjetje s 30 letno tradicijo ni dvoma, da ne gre za varen nakup. Svetovanje in storitev na nivoju in predvsem do rabljenega vozila smo prišli brez stresa.
Konec meseca bo zaznamovan še z eno mednarodno prireditvijo, ki bo v Izolo pripeljala 67 vinarjev iz 9 držav. Tradicionalni festival oranžnih vin Orange Wine Festival bo obiskovalce navdušil z več kot z več kot 200 vini.
Točen datum: 28/04/23
LOKACIJA: Manziolijev trg in Manziolijeva palača
URA: 14:00 - 21:00
VSTOPNINA: 50 €
Nakup vstopnic in več informacij na spletni strani: https://www.visitizola.com/dogodki/orange-wine-festival
Občinski svet je soglasno sprejel zvišanje turistične takse iz 2,00 € na 2,50 na osebo na dan. Sprememba prične veljati s 1. 6. 2023. Namen občine je bil poenotiti višino turistične takse na nivoju vseh štirih občin Slovenske Istre.
Vir: Turistično združenje Izola
Ledeni otok vabi tudi v prvem mesecu novega leta, ko bo ob koncih tedna park Pietro Coppo gostil glasbene izvajalce s pričetkom ob 19. uri in nedeljske otroške predstave ob 17. uri.
Vir: https://www.visitizola.com/dozivetja/zima-na-ledenem-otoku
Od 31. marca do 16. aprila v 15 izolskih gostiln in restavracij potekajo Dnevih divjih špargljev. Seznam sodelujočih najdete na spletni strani https://www.visitizola.com/okusi/dnevi-divjih-spargljev.
Vir: Turistično združenje Izola
Vsem gostom, tako rednim kot tistim, ki še prihajate v Izolo, želimo eno sočno, okusno in ravno prav začinjeno novo leto.
Naj bo morje ravno prav hladno in kristalno čisto, naj se ponovno oglasijo delfini, pa jate brancinov in kakšen kit!
Vse dobro,
familija Leban
Cenjeni gosti in ljubitelji morja, obveščamo vas, da odpiramo koledarje za rezervacije naših apartmajev v poletni sezoni 2023. Termini se že polnejo zato rezervirajte prej, da bo dopust brez skrbi!
Tretja kulinarična akcija tega leta - Dnevi kraljice sardele, v izolskih gostilnah in restavracijah poteka še do 25. septembra.
Preverite, kateri izolski ponudniki gostinskih storitev sodelujejo in predvsem, katere okusne jedi iz sardel ponujajo. Klasične na žaru ali pohane, sardelin namaz za piknit' ali morda izolski sendvič?
Vir: https://www.visitizola.com/dozivetja/dnevi-kraljice-sardele
Obvestili so nas, da bo tudi v letošnjem letu možno s katamaranom potovati iz Pirana v Benetke. V Istro se vrača katamaran SAN PAWL in z izleti v Benetke začnejo že 29.04.2022.
Predsezonsko prodajo začenjajo z 20% popustom na zgodnje rezervacije, katere lahko tudi vi izkoristite pri prijavi potnikov. Več na spletni strani Benetke.com, kjer bodo objavljali vse morebitne akcije in popuste.
Izola je nedvomno tudi kulinarična destinacija, kar potrjujejo tudi Michelinova priporočila, ki se, poleg zvezdic, podeljujejo že tretje leto.
Izdaja Michelinovega vodnika Slovenije, ki združuje kar 58 restavracij, državi utrjuje mesto na gastronomskem zemljevidu. Dve zvezdici je ponovno ohranila Hiša Franko kuharske mojstrice Ane Roš, medtem ko je eno zvezdico prejelo devet restavracij. Nagrado visoke kulinarike ovrednotene z eno zvezdico si je letos zaslužila tudi prva restavracija v Slovenski Istri, in sicer restavracija COB chefa Filipa Matjaža.
Iz osrčja Izole pa Michelinovi inšpektorji usmerjajo na slikovito izolsko podeželje, kjer v idiličnem ambientu Hiše Torkla s prelepim pogledom na vas Korte razvaja chef Sebastjan Kovačič. Peka na žaru je doživetje predvsem za vse mesne gurmanske navdušence, vsekakor pa ob obisku restavracije na svoj račun pridejo tudi ljubitelji ostalih okusov.
Februarski dogodki v Izoli med drugimi tudi:
Kulinarično dogajanje v stilu "street fooda" na carinskem pomolu je zaznamovano z odlično enogastronomsko ponudbo Izole z okolico. Na Pomolu okusov imate možnost na enem mestu preizkusiti istrske okuse.
Pomol okusov bo v sklopu Ribiškega praznika razveseljeval 19. in 20. avgusta med 19:00 in 2:00.