Obiščite Ledeni otok v Izoli in se prepustite zimski pravljici na drsališču, sprehodite se med praznične luči in ob bogatem koncertnem programu doživite nepozaben konec tedna. Nedelje so posvečene vašim najmlajšim, saj je na sporedu gledališča predstava za otroke. Ledeni otok vas vabi med 3. decembrom 2023 in 21. januarjem 2024.

Dne: 19/08/22
LOKACIJA: Veliki trg, Lonka, Severni pomol pred restavracijo hotela Marina

Po dveletnem premoru se 19. in 20. avgusta, v Izolo vrača tradicionalna prireditev – Ribiški praznik. Tako, kot vedno, bo tudi letos poskrbljeno za bogat in kvaliteten glasbeni, športni in kulinarični program.

Na prazniku bomo oživili tradicionalne športne prireditve, kot sta veslaška in jadralna regata s krstom mladih jadralcev in veslačev na severnem pomolu. Na stojnicah boste lahko naročili značilne mediteranske ribje dobrote, na prizoriščih pa slišali znane glasbe

Vir: https://www.visitizola.com/dogodki/ribiski-praznik-tradicionalna-prireditev

V vroči poletnih dneh velja, da se varčuje z vodo kolikor je to mogoče. Tudi naše goste v apartmajih prosimo in obveščamo, da se obnašajo racionalno in na način kot le morejo, prispevajo k manjši porabi pitne vode.

KAPLJANJE
Ne dopuščaj kapljanja iz pip. Vsaka izgubljena kapljica vode je dragocena.

UMIVANJE ZOB
Med umivanjem zob pipo redno zapiraš. Tako lahko prihraniš kar 18 litrov vode na minuto.

UMIVANJE LAS
Med nanašanjem šampona zaprite vodo in prihranite do 250 litrov vode na teden.

UMIVANJE POSODE
Namočite posode in ponve, na katere se je prijela hrana, namesto da voda teče, medtem ko hrano drgnete s površine.

TUŠIRANJE
Poskusite se prhati manj kot 10 minut. Tako boste prihranili tudi do 800 litrov vode na mesec.

POMIVALNI IN PRALNI STROJ
Pomivalni in pralni stroj uporabljajte samo, ko sta polna. Tako boste prihranili tudi do 5.000 litrov vode na mesec.

ZAMRZNJENI IZDELKI
Za odtajanje zamrznjenih izdelkov ne uporabljajte tekoče vode iz pipe.

Vir: https://www.rvk.si/si/voda/izjemne-razmere-2022/kako-varcevati-z-vodo

28. avgusta vabljeni na Praznik oljk, vina in Rib. V ta namen bodo v parku Pietro Coppo, na Lonki, Sončnem nabrežju, Verdijevi ulici, carinskem pomolu in na Manziolijevem trgu postavljene stojnice, ki bodo namenjene prodaji domačih izdelkov lokalnih pridelovalcev vina in oljčnega olja ter pristni domači kulinariki.

Ali ste vedeli, da je tretja septembrska sobota že od leta 1986 posvečena obalnim čistilnim akcijam? Leta 2018 pa so se obalam pridružili še gozdovi, reke, mesta in vasi. Obalna čistilna akcija je postala globalna in tako bo tudi 18. septembra 2021 potekal World Cleanup Day oz. akcija Očistimo svet.

Read more ...

Že v lanskem letu so naši gosti zasebnih apartmajev Izola, za svoje bivanje lahko koristili vavčerje ali turistične bone, kar bo možno tudi v letu 2021. Za bone 2021 upoštevajte novejši obrazec:

V primeru, da bo družina koristila le turistične bone (TB) ali le BON21, se bodo vsi člani družine vpisali v en obrazec ( Priloga 1 ali  Priloga 1 - BON21). V primeru, da bo del družine koristil TB, drugi del pa BON21, pa bo potrebno izpolniti oba obrazca ( Priloga 1 in  Priloga 1 - BON21). Obrazce boste dobili pri ponudniku, lahko pa si jih natisnete in predizpolnite že doma. V obrazca priloga 1 se vpiše le tiste osebe, katerih boni se bodo koristili. Vir: https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_bon_in_bon21/prakticni_primeri_uporabe_bonov/#c8760

V primeru, da želijo gosti koristiti bone je potrebno to navesti ob rezevaciji apartmaja v Izoli. Za koršičenje bonov se obračunana polna cena najema apartmaja, skladno z objavljenim cenikom.
Kot potrditev rezervacije je potrebno plačilo akontacije, četudi se za razliko koristi turistične bone. 

Dokumentacijo za koriščenje bonov gostom naših počitniških kapacitet pošiljamo najkasneje 10 pred njihovim odhodom:

  • Potrebno je izpolniti obrazec: Apartma_Leban_Priloga_1.docx (obrazec natisnete, izpolnete vaše podatke, ter ga podpisanega in datiranega poskenirate/slikate in vrnete sobodajalcu, original pa prinesete s seboj)
  • Kadar pa gosti želijo koristiti bone, ki so jih prevzeli od bližnjih sorodnikov, pa je potrebno izpolniti še dodatek za prenos bona: Prenos-Bona_Priloga_3.docx

Za vsak apartma je svoj obrazec zato je zgoraj zapisan le postopek, točno dokumentacijo boste pravočasno prejeli na mail. Ne tiskati in izpolnjevati zgornjih obrazcev vnaprej!

V primeru višje sile ali ponovnih strožjih ukrepov s strani pa bomo vse akontacije v celoti vrnili.

POVRATEK NA TA SLADKI OTOK FILMSKIH FESTIVALOV


Na izolskem trgu Manzioli, v Art kinu Odeon, v gozdičku Videa na plaži in na Svetilniku se bodo med 5. in 9. junijem srečevali priznani avtorji in mladi talenti. Še posebej veliko število letošnjih gostujočih avtorjev so stari znanci festivala, ki se vedno znova radi vračajo k otoškemu občinstvu. Režiserji Želimir Žilnik, Ivan Ramljak, Igor Bezinović, Khavn de la Cruz ter kuratorji sekcije Prijatelji Neil Young, Sabine Gebetsroither in Michael Pattison so posebej za mali jubilej Kino Otoka poslali svoje video pozdrave z barvitimi pogledi na praznovanje. Njihovi pozdravi so združeni v letošnjem festivalskem napovedniku in vključujejo tudi kratko sladke arhivske medklice z zadnjih gostovanj režiserke in montažerke Jelene Maksimović ter režiserjev Ivana Salatića in Shajija N. Karuna.

Vir in več na : http://www.isolacinema.org/sl/2019/05/28/15-kino-otok-predstavlja-povratek-na-ta-sladki-otok-filmskih-festivalov/

Od 1. pa vse do 16. junija vabljeni v izolske gostilne in restavracije, kjer vas bodo lokalni gostinci razvajali z domačimi pedoči ter drugimi jedmi pripravljenimi na osnovi školjk in drugih morskih dobrot. Morske okuse boste lahko spoznavali tudi v jeseni, ko vas med 14. in 29. septembrom vabimo na Dneve bakalaja, kulinarično zgodbo pa bomo zaključili z Dnevi kraljestva ribe, ki bodo potekali od 12. oktobra do 9. novembra.

Gostilne, kjer vas bodo razvajali: https://www.visitizola.com/v-mesecu-juniju-v-izoli-kraljujejo-jedi-z-domacimi-pedoci/

Urniki:
TIC: 9.00–17.00
Muzej Izolana – Hiša morja: petek, sobota, nedelja: 10.00–17.00
Manziolijeva palača: ponedeljek–petek: 10.00–12.00 in 17.00–20.00
Mestna knjižnica Izola: ponedeljek–petek: 9.00–18.30, sobota 8.00–13.00
Knjižnica Domenico Lovisato: ponedeljek in sreda: 16.00-19.00, torek, četrtek in petek (izmenično): 10.00–13.00, čitalnica: ponedeljek–petek: 10.00–21.00
Galerija Insula: ponedeljek: 9.00–14.00, torek– petek: 9.00–14.00 in 17.00–19.00, sobota: 10.00–13.00, nedelja zaprto
Galerija Alga Izola: ponedeljek- petek: 10.00–12.00 in 16.00–18.00, sobota, nedelja in prazniki zaprto
Sončna dvorana: sreda, četrtek: 10.00–12.00 petek, sobota: 16.00–18.00

Novice z Izole

  • Po Izoli vozi turistični vlakec

    Vlakec vozi ob sobotah in nedeljah, prva vožnja se prične ob 9:00 na postajališču pred Turistično informacijskim centrom (Sončno nabrežje). Od tod...

  • Rezervacije za poletno sezono 2024

    Cenjeni gosti, obveščamo vas, da smo odprli rezervacije za poletno sezono 2024. Rezervirajte svoj apartma še po lanskih cenah in si zagotovite dober...

Najem apartmaja v Izoli


Apartmaje v Izoli oddamo, lahko le za kratek oddih ali pa za kvaliteten tedenski popust.
Naši apartmaji v Izoli so v celoti prenovljeni in namenjeni kvalitetnemu preživljanju vaših počitnic. Proste termine lahko takoj preverite s klikom na želeni apartma.
Vsak naš apartma ima objavljen in ažuriran koledar z označenimi zasedeni dnevi.
Bivanje lahko poračunate z vašimi turističnimi boni tudi v letu 2021. Za več informacij smo vedno na voljo na objavljenem mailu ali telefonu.
Rezervirajte svoj termin pred začetkom sezone, akontacijo v višini 30% vam v primeru višje sile v celoti povrnemo.